Με ιδιαίτερες τιμές ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την επαναλειτουργία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε πως «ο Μητροπολιτικός ναός είναι ένας σταθμός στην ιστορία αυτού του τόπου, στην παράδοσή μας, στην ιστορία της περιοχής. Ο ναός χτίστηκε το 1863 αμέσως μετά την απελευθέρωση του Έθνους. Εδώ έλαβαν χώρα πολύ μεγάλα γεγονότα, δόξες, χαρές και λύπες. Ο σεισμός, όμως, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο ναό, αλλά με πολύ κόπο και πολλές προσπάθειες καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τις εργασίες και ο ναός έγινε πάλι ένα κόσμημα».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε την Πολιτεία και όσους βοήθησαν να ανακαινισθεί ο ναός και επεσήμανε ότι «η Εκκλησία πέρα από όλα τα άλλα είναι και πολιτισμός».
Αύριο το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό ο Αρχιεπίσκοπος θα τελέσει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και θα συλλειτουργήσουν Συνοδικοί Αρχιερείς, ενώ το απόγευμα στην κεντρική πλατεία ακριβώς μπροστά από τον ιερό μητροπολιτικό ναό θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση από τη «Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα» υπό τη Διεύθυνση του Διεθνούς φήμης μαέστρου Βασίλη Τσαμπρόπουλου.

 

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.