Ομιλία για τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στην Άρτα 

Στο πλαίσιο των προεόρτιων εκδηλώσεων επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, πραγματοποιήθηκε στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό στην Άρτα ομιλία με θέμα: «Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης όπως τον γνώρισα» και ομιλητή τον Ομότιμο καθηγητή της Ποιμαντικής στο Α.Π.Θ. κ. Ανέστη Κεσελόπουλο.

Ο κ. Κεσελόπουλος κατέθεσε την βιωματική του εμπειρία από τις πολλές συναντήσεις και συνομιλίες που είχε με τον Αγιορείτη Άγιο. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Κεσελόπουλο για την επίσκεψή του στην πόλη  και τις πνευματικές – βιωματικές ομιλίες του τόσο στη σύναξη των Κληρικών όσο και στον ευσεβή λαό της Μητροπόλεως. Τα μηνύματα του Οσίου, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, είναι όσο ποτέ επίκαιρα, στα οποία καλούμαστε όλοι να μαθητεύσουμε με πνεύμα ταπείνωσης, αγάπης και αγωνιστικής διάθεσης. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός της πραγματοποιήσεως της συγκεκριμένης ομιλίας αλλά και της αφιερώσεως του ημερολογίου της Μητροπόλεως για το 2016 στον Όσιο Παΐσιο, το οποίο προέτρεψε ο Σεβασμιώτατος να προμηθευτούν όλοι.

Της ομιλίας προηγήθηκε η τέλεση του Μυστηρίου του Ιερού Ευχελαίου, ενώ την επομένη ημέρα (24/10) το μεσημέρι τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού της Οσίας Σοφίας της Ποντίας.

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.