Καλά κρατεί το σίριαλ, με τίτλο… «Το κάστανο του Αγίου Παΐσιου», το οποίο εκτέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, στις 11 Ιουλίου.

Μιλώντας στον Σκάι, ο πατήρ Κωνσταντίνος, υπεύθυνος του ιερού ναού, δήλωσε ότι το κάστανο το είχε δώσει στον ίδιο ο Παΐσιος, ο οποίος το είχε βράσει, και τόνισε ότι δεν εκτέθηκε για προσκύνημα.

«Το κάστανο το έδωσε σε εμένα προσωπικά ο Γέροντας. Μας έδωσε μία χούφτα, τότε που ήμασταν φοιτητές, τον Οκτώβριο του 1990. Το κράτησα ως αναμνηστικό. Δεν έχει φθαρεί» είπε. Υπογράμμισε ακόμη ότι ουδέποτε έχει βγει για προσκύνημα το κάστανο, παρά μόνο έχει εκτεθεί σε κατηχητικά, ομιλίες και κύκλους ανθρώπων που γνωρίζουν την ύπαρξή του, για να δουν πώς είναι.

«Το εκθέτουμε για να φανεί ότι είναι αναλλοίωτο. Όταν διατηρείται ένα κάστανο που έχει βραστεί, για εμένα κάτι δηλώνει αυτό, για κάποιον άλλο όχι» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν το προσκύνησαν οι πιστοί, απάντησε: «Δεν υπήρχε στην αγρυπνία σαν έκθεμα το κάστανο, μόνο το λείψανο του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη. Όταν κάποιοι πιστοί το ζήτησαν στο τέλος του Εσπερινού, το βγάλαμε, το έπιασαν με το χέρι τους, το έβλεπαν. Άλλο προσκυνώ και άλλο ψηλαφίζω και βλέπω ότι είναι αναλλοίωτο» είπε ο πατέρας Κωνσταντίνος, ο οποίος έκανε και έναν απρόσμενο παραλληλισμό με το τρόπαιο του Euro που είχε κατακτήσει η Εθνική Ελλάδος το 2004.

«Όταν πήραμε το Euro και ο Μακαριστός Χριστόδουλος το ύψωσε και το φίλησε, ήταν ειδωλολατρεία και προσκύνημα;» σημείωσε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.