Καυστικός για ακόμη μια φορά ήταν πριν από λίγη ώρα μιλώντας στην πρωινη΄εκππομπή του τηλεοπτικού σταθμού Ε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Σχολίασε το προσφυγικό, το Μακαδονικό και το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. 

“Όταν ο ΜΠουτάρης λέει τα Σκόπια Μακεδονία του λέω ότι κάνει λάθος” είπε ο κ. Άνθιμος

Για το προσφυγικό τόνισε πως ΔΕΝ υπάρχει  διάκριση. “Δε δίνουμε βοήθεια αναλόγως με το θρήσκευμα” τόνισε, αλλά εξέφρασε και τις ανησυζίες του. 

“Η αγωνία μας είναι σε κατηγορία άλλων αξιών λόγω των ευαισθησιών της Βορείου Ελλάδος, αν πεινάνε και δεν έχουν φαγητό και μπορούμε να το δώσουμε θα το δώσουμε με όλην την ψυχή. Άλλο όμως να βοηθήσουμε για το φαγητό και άλλο να έχουμε στο νου μας τι ακριβώς γίνεται, Και τώρα έχουμε στη Θεσσαλονίκη 20 συσσίτια όποιος θέλει να πάει να φάει. Πρέπει από τη μια να φυλάγεσαι και από την άλλη να τους βοηθήσεις” επισήμανε. 

Διευκρίνισε πως το ιστοιχείο της ανησυχίας στο οποίο αναφέρεται “είναι για μην πιαστούμε στον ύπνο”, ενώ εξέφρασε τη σιγουριά πως οι πολιτικοί έχουν χάσει ιτον ύπνο τους λέγοντας με νόημα: “Είναι αδύντον να είναι κανείς πρωθυπουργός ή υπουργός Άμύνης και να μην έχει μέσα του το αίσθημα της ανησυχίας”

Για την κατάστααη στην Ειδομένη σχολίασε: “Δεν φανταζόμουν ποτέ οτι το κράτος θα επιχειρήσει ένα τέτοιο εγχείρημα. Είναι λάθος. Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια ευαισθησία σε όλο το βορειοελλαδικό χώρο. Δεν μπορούμε να λέμε ότι θα φθάσουν στην Β. Ελλάδα 13.000 ξένοι” και συνέχισε με πυρά κατά της Ευρώπης: 

“Οι ευρωπαϊκές χώρες και οι βαλκανικές χώρες πρέπει να επιτρέψουν τη διασπορά των προσφύγων σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο. Αν μείνουν τα πράγματα έτσι όπως είναι με κλειστούς τους δρόμους εμείς θα διαλυθούμε”

Εξέφρασε δε την πεποίθηση πως η Τουρκία στέλνει έντονο μουσολυμανικό στοιχείο στη χώρα μας. “Οι μουσολυμάνοι που στέλνει η Τουρκία θα πάνε να βρούν τους δικούς τους στην Κομοτηνή, στη Ξάνθη, όχι στην Αλεξανδρούπολη. Την Αλεξανδρούπολη τη φροντίσαμε καλά τόσα χρόνια” είπε.

Συν τοις άλλοις ο κ. Άνθιμος εκτίμησε πως “Οι πρόσφυγες είναι χωρίς να το ξέρουν όργανα πολιτικήςς και διπλωματίας”, ενώ με νόημα συμπλήρωσε:  “Κάποτε οι Βυζαντινοί έστηναν τείχη εμείς θα κοιτάμε μόνο αν θα φάνε φασόλια και ρέγκα; “

Σε ερώτημα για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων απάντησε “οι άνθρωποι σκυλιά δε γίνονται”, ενώ  τέλος χαρακτήρισε “προσφιλή μας ομάδα στη Θεσσαλονίκη καιτη Μακεδονία” τον ΠΑΟΚ και εξέφρασε την ελπίδα να δείξει τις παλιές δόξες του…

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.