Με διαδηλώσεις απειλεί ο μητροπολίτης Άνθιμος για το θέμα της επικείμενης λειτουργίας κατεύθυνσης Μουσουλμανικών σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. 

Η κατεύθυνση αυτή θα αρχίσει να λειτουργεί από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. “Οι δυο θρησκείες δεν μπορούν να συναντηθούν, δεν μπορούν να συνυπάρξουν με τίποτα σε μια ορθόδοξη Θεολογική Σχολή. Εκτός κι αν πιστεύουν ότι μπορούν να φτιάξουν εδώ έναν πυρήνα παρουσίας Μουσουλμάνων, τον οποίο κανένας λογικός Έλληνας δεν μπορεί να τον δεχτεί. Οι φοιτητές στην πλειονότητά τους δεν θέλουν το Ισλάμ να έρθει στη σχολή τους”, είπε στη Δημοτική Τηλεόραση ο μητροπολίτης. Σημείωσε επίσης ότι η κατεύθυνση αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει στο Δημοκρίτειο της Ξάνθης ή σε τμήματα όπως το Παιδαγωγικό και η Φιλοσοφική.

“Εμένα δεν είναι ούτε του χαρακτήρα μου, ούτε στην ιδιότητά μου να κάνω βίαια πράγματα, αλλά δεν εγγυώμαι μέσα στην σχολή τι μπορεί να γίνει. Επίσης, αυτοί που κόπτονται για να γίνει μια σχολή των Μουσουλμάνων στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, γιατί δεν λαμβάνουν υπόψιν ότι επί 40 χρόνια μας κοροϊδεύουν για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης;”.

Ο μητροπολίτης επιτίθεται όμως και σε όσους αντιδρούν στην τοποθέτηση σταυρού στη Ροτόντα. “Το μνημείο δεν εκκλησίας, είπε και μίλησε για ¨ντροπή» για όσους εξέφρασαν αντιρρήσεις. «Είναι πρόκληση απέναντι στην πίστη μας. Εκτός κι αν αυτοί που αντιδρούν είναι άθεοι», τόνισε για να συνεχίσει με απειλές. «Αλλά αν είναι έτσι, εγώ θα σας μαζέψω από τη Θεσσαλονίκη μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους θα σας πούνε θέλουμε τον σταυρό” σημείωσε ο κ. Άνθιμος. Σε ερώτηση για το αν η εκκλησία θα επιτρέψει τη διενέργεια πολιτιστικών εκδηλώσεων στον χώρο, ο κ. Άνθιμος απάντησε: “Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα σε ότι εζητήθη. Τα πράγματα είναι ειρηνικά, αλλά δεν μπορούμε σε μια στιγμή να πούμε μπείτε με τα μαγιό στην εκκλησία και χορέψτε. Αν είναι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που προσβάλλουν την ανθρώπινη ύπαρξη και την παρουσία του Θεού, δεν γίνεται να το δεχτούμε”. Πηγή: www.lifo.gr

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.