Υπάρχουν άγγελοι επί γης και άγγελοι εξ´ουρανού, που αφιερώνουν ώρες μέρες και χρόνια για να είναι δίπλα στον άνθρωπο.

Είναι το δεξί χέρι του ιατρού και αντίστοιχα του Θεού.

Είναι αυτοί που δεν υπολογίζουν το χάσιμο του χρόνου διότι κάθε λεπτό που περνάει είναι κρίσιμο για την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Απλοί άνθρωποι με ζήλο θεϊκό που νοιάζονται για τον άνθρωπο και σπεύδουν να βοηθήσουν και να επουλώσουν κάθε τραύμα σωματικό.

Ευχόμενος ο ιατρός των σωμάτων και των ψυχών ο Αρχίατρος όλων να τους ευλογεί και να τους καθοδηγεί να επιτελούν το έργο τους ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες όπως οι σημερινές.

Παγκόσμια ημέρα νοσηλευτικου προσωπικού.

Ν.Μ.

Τι είναι Άγγελοι ;

Οι άγγελοι αποτελούν υπερφυσικά όντα που συναντώνται σε πολλά θρησκευτικά συστήματα. Οι άγγελοι συνήθως αποτελούν τη μεσολαβητική βαθμίδα ανάμεσα στο βασίλειο του υπερβατικού και του κοσμικού. Στις δυτικές θρησκείες τα αγαθά πνεύματα αποκαλούνται άγγελοι, ενώ τα πονηρά δαίμονες.

Με βάση την ιεραρχία τους, διαχωρίζονται σε 3 τάξεις που έκαστος φέρει τριχώρους ή αλλιώς «Ταξιαρχίες»:

Σεραφείμ, Χερουβείμ, Θρόνους,
Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίες και
Αρχές, Αρχάγγελους και αγγέλους.

Ιδίωμα της πρώτης ιεραρχίας είναι η πύρινη σοφία και η γνώση των ουρανίων, ενώ έργο τους ο θεοπρεπής Ύμνος του γελ. Η δεύτερη ιεραρχία έχει ως ιδίωμα τη διευθέτηση των μεγάλων πραγμάτων και την διενέργεια των θαυμάτων, ενώ έργο τους είναι ο τρισάγιος ύμνος «Άγιος, Άγιος, Άγιος». Τέλος ιδίωμα της τρίτης ιεραρχίας είναι να εκτελούν θείες υπηρεσίες και έργο τους αποτελεί ο ύμνος «Αλληλούια». Από την Αγία Γραφή γνωρίζουμε και μερικούς αγγέλους ονοματικά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.