ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ

Κι ενώ ολόκληρη η υφήλιος εμφανίζεται σοκαρισμένη με αφορμή το περιστατικό στη ΝΟρμανδία με τη σφαγή του ιερέα, οι Κόπτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως στην Αίυπτο τα περιστατικά ωμής βίας κατά των εμφανίζονται ανά 2-3 μέρες και ο διωγμός είναι φοβερός. 

Μετά τον τελευταίο γύρο των επιθέσεων κατά χριστιανικών μειονοτήτων όπου μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου ένας Κόπτης και πολλά χριστιανικά σπίτια και μια εκκλησία κάηκαν, ο Κόπτης Επίσκοπος Μακάριος της αλ-Minya, περιοχή όπου έχουν παρατηρηθεί πολλές από τις επιθέσεις εναντίον Χριστιανών πραγματοποιηθεί κραυγάζει την αγωνία του. Σημειώνει την ολιγωρία της κυβέρνησης λέγοντας πως αν και μόνο οι Χριστιανοί έχουν πληγεί και όχι μουσουλμάνοι, η κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να περιγράφουν τα περιστατικά ως «συγκρούσεις» “Μέσα σε λίγα λεπτά [από την έναρξη μιας από τις επιθέσεις], 100 μουσουλμάνοι αμέσως εμφανίστηκαν πάνοπλοι, σαν έτοιμοι για πόλεμο. ” τόνισε

ωραιότερο σημείο του ήταν ότι οι επιτιθέμενοι ξέρουν ότι δεν πρόκειται ποτέ να τιμωρηθούν, έτσι ώστε να συνεχίσει να αυξάνεται όλο και περισσότερο θάρρος:

Τονίζει πως η ατιμωρησία θα ενθαρρύνει και άλλους να συνεχίσουν τις επιθέσεις

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.