Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάπας Αφρικής Θεόδωρος Β’, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Greece, εκφράζει την κραυγή αγωνίας των Χριστιανών που ζουν στην Αφρική και ζουν υπό την απειλή της τρομοκρατίας.

Ορθόδοξοι ναοί κλείνουν και οι μητροπολίτες στην Σύνοδο, πριν από 20 ημέρες, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας μετέφεραν το καθεστώς τρόμου που βιώνουν οι κάτοικοι, Χριστιανοί και μη, στην Αφρική.

Ήδη δύο ναοί στη Λιβύη, τη χώρα που συνορεύει με την Αίγυπτο και στην οποία έχει την έδρα του το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, έκλεισαν, καθώς οι τζιχαντιστές απείλησαν τη ζωή ιερέων και των πιστών.

Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η κατάσταση στα σύνορα του Καμερούν με την Νιγηρία, την Τύνιδα και τη Λιβύη. «Εκεί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τρομοκρατικά χτυπήματα», επισημαίνει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Επικίνδυνη αποστολή που μπορεί να τους κοστίσει την ίδια τους τη ζωή, είναι και η προσπάθεια να προσεγγίσουν οι ιερείς τις περιοχές που διαβιεί το ποίμνιό τους και βρίσκονται στην ευρύτερη σφαίρα επιρροής των τζιχαντιστών.

Η τρομοκρατία τρέπει πολλούς Χριστιανούς της Μαύρης Ηπείρου σε φυγή. Αναγκάζονται, να εγκαταλείψουν τη γεννέτειρά τους και την περιουσία τους προκειμένου να αναζητήσουν ασφαλή ζωή στην Ευρώπη.

Ο Προκαθήμενος του δεύτερου τη τάξει Πατριαρχείου έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, τον πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη και με τον Πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας.

Το κήρυγμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για το Ισλάμ
Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας με προστάτη του τον Απόστολο Μάρκο βρίσκεται στη φυσική του έδρα για δύο χιλιάδες χρόνια. Οι Έλληνες και οι Χριστιανοί συνυπάρχουν αρμονικά με τους Αιγύπτιους για δύο χιλιετίες. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας -όπως λέει στο CNN Greece- κηρύττει για το Ισλάμ της ειρήνης και της αγάπης που πόρρω απέχει από το Ισλάμ του μίσους και της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών.

Μήνυμα κατά της τρομοκρατίας
Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, o Mαρωνίτης Πατριάρχης Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Καρδινάλιος Μπεχάρα Μπούτρος Αλ Ράχι, πήρε την πρωτοβουλία συνάθροισης, τις προσεχείς ημέρες, στη Συρία των Προκαθημένων των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας, Αντιοχείας και Ιεροσολύμων, καθώς και των ηγετών όλων των Χριστιανικών δογμάτων για να απευθύνουν από κοινού μήνυμα κατά της τρομοκρατίας.

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.