Άγιος Παΐσιος: Ηθοποιοί μιλούν στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» του Μega για την προσωπική τους εμπειρία με τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο.

Ο ηθοποιός Πέτρος Ξεκούκης θυμάται πως όταν ήθελε να γίνω ηθοποιός, επισκέφτηκε τον γέροντα Παΐσιο, ο οποίος γύρισε και του είπε χαρακτηριστικά «σκέφτομαι την ημέρα της κρίσεως που θα κρίνει ο Κύριος τον καθένα από το επάγγελμα του».

«Όταν είπα ότι θέλω να γινώ ηθοποιός, μου είπε ότι αυτό το επάγγελμα θα πάει στην κόλαση και τότε ταράχτηκα» συμπλήρωσε.

«Επειδή όμως μιλούσε πάντα αλληγορικά ο Άγιος, μου είπε στη συνέχεια «γίνε αυτό που θες να κάνεις παιδί μου», επισήμανε ο κ. Ξεκούκης.

Ο ηθοποιός Σταύρος Ζαλμάς θυμάται επίσης πως επισκεπτόταν συχνά με τους φίλους του τον σύγχρονο Άγιο.

«Πήγαμε στον γέροντα Παΐσιο και μας ειπε: «Είναι άνθρωποι αγράμματοι. Όταν μου λένε ότι αισθάνονται την ανάγκη για προσευχή, τους λέω να λένε ενα τραγούδι με νόημα».

Ο Γιάννης Ζουγανέλης θυμάται πως είχε μια συγκλονιστική, μεταφυσική εμπειρία στο Άγιο Όρος, οπού είχε γνωρίσει τον Άγιο Παΐσιο.

Τέλος ο ηθοποιός, Στέλιος Καλαθάς θυμάται έντονα από τις συναντήσεις του με τον Άγιο Παΐσιο το βλέμμα του και την ενέργεια που είχε.

«Όταν συναντιέσαι με το φως, το παίρνεις μέσα σου και όλο αυτό λειτουργεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.