Ο Γέροντας Παΐσιος ήταν εκείνος, κοντά στον οποίον βρήκαν τη σωτηρία και την ανάπαυση της ψυχής τους πολλοί ομοφυλόφιλοι.

Διάφορες ιστορίες εξιστορούν οι άνθρωποι που είχαν την τύχη και την ευλογία να γνωρίσουν και τον Γέροντα Παΐσιο και να συνομιλήσουν μαζί του. Η ακόλουθη ιστορία είναι ένα μικρό χαρακτηριστικό παράδειγμα για το εάν ο Γέροντας Παΐσιος ήταν ομοφοβικός.

Κάποτε ένα ομοφυλόφιλος που αισθανόταν ντροπή για το πάθος του και αδιέξοδο εκ της αδυναμίας του να το ξεπεράσει, πήγε κατά θεία πρόνοια σαν έσχατη λύση να δει «κάποιον Παΐσιο» για τον οποίο άκουσε. Όταν πήγε και χωρίς να προλάβει να μιλήσει, ο Όσιος τον χαστούκισε δυνατά. Ο άνθρωπος έπεσε στα γόνατα χαμένος και αναλύθηκε σε δάκρυα απόγνωσης. Ο γέροντας μετ’ ολίγον έσκυψε, τον αγκάλιασε, τον ασπάσθηκε, τον ανασήκωσε και του είπε: «δεν σε χτύπησα για αυτό που κάνεις, αλλά για αυτό που σκέπτεσαι να κάνεις». Διότι σκεπτόταν σοβαρά την αυτοκτονία. Του εξήγησε ότι με την τραγική αυτή κατάληξη θα έχανε την ψυχή του, ενώ η οδύνη για το πάθος του θα ήταν στεφάνι και το κλειδί της εισόδου του στην αιωνιότητα.

Κώστα Νούση – Θεολόγου-Φιλόλογου

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.