ΑΝΑΣΤΑΣΗ: Μετά την Ανάσταση, όταν πει ο παππάς το: ”Χριστός Ανέστη”, ακολουθεί η Αναστάσιμη Ακολουθία, αλλά οι περισσότεροι φεύγουν από την Εκκλησία, για να πάνε στα σπίτια τους και να φάνε την μαγειρίτσα. Αυτό το γεγονός λυπεί τον Χριστό και ζημιώνει τον πιστό.

Λέει ο Δαβίδ 1050π.Χ. χαρακτηριστικά: ”Αναστήτω ο Θεός, και διασκορπισθήτωσαν οι εχθρού αυτού, και φυγέτωσαν από προσώπου αυτού οι μισούντες αυτόν” [Θα αναστηθεί ο Θεός και αμέσως οι εχθροί Του θα. διασκορπιστούν. Θα φύγουν πανικόβλητοι από μπροστά Του όλοι εκείνοι, οι οποίοι Τον μισούν!] (Ψαλμός 67,2)

Εχθρούς του Χριστού δηλ. αποκαλεί ο Δαβίδ, αυτούς που φεύγουν πιο νωρίς από την Εκκλησία, την ημέρα της Αναστάσεως! Έτσι κολάζονται οι άνθρωποι και χάνουν την ψυχή τους…

Μάλιστα πολλοί από αυτούς, που φεύγουν στο Χριστός Ανέστη, πάνε μετά με την λαμπάδα και το Αναστάσιμο Φως, να σταυρώσουν την οροφή της πόρτας του σπιτιού τους, για να κρατήσουν τάχα μακριά από το σπίτι τους το διάβολο.

Δυστυχισμένοι άνθρωποι!… Αφού φύγατε νωρίτερα από την Εκκλησία, έχετε τον διάβολο μέσα σας και ο πονηρός σας εμπαίζει, νομίζοντας ότι κάνατε Πάσχα…

~ Δημήτριος Παναγόπουλος
Ιεροκήρυκας†

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.