Το γραφείο του εισαγγελέα της Γεωργίας επιβεβαίωσε επίσημα τις πληροφορίες σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας.

Όπως αποδείχθηκε, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Τιφλίδας ο επικεφαλής της διαχείρισης της περιουσίας του Πατριαρχείου π. Γεώργιο Μαμαλάτζε ο οποίος σχεδίαζε να δηλητηριάσει τον Πατριάρχη με ένα φυαλλίδιο κυανίου. Για το σκοπό αυτό, ο ίδιος μετέφερε το δηλητήριο στο Βερολίνο, όπου ο κ.Ηλίας θα υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Γεωργίας Ηρακλής Σοτάτζε επιβεβαίωσε την απόπειρα δολοφονίας κατά του επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας λέγοντας:

«Ο π.Γεώργιος Μαμαλάτζε είχε στενή σχέση με τον Πατριάρχη και τη συνοδεία του. Η έρευνα απέδειξε ότι ο Μαμαλάτζε είχε προετοιμάσει τη δολοφονία και γι “αυτό αγόρασε από ένα άγνωστο άτομο αυτή τη στιγμή μια δηλητηριώδη ουσία – κυάνιο ».

Οι έρευνες είχαν ξεκινήσει μετά από καταγγελία στο γραφείο του εισαγγελέα, η οποία κατατέθηκε στις 2 Φεβρουαρίου. Ένας άνδρας, του οποίου το όνομα δεν είναι γνωστό, είπε πως ο πατήρ Γεώργιος του ζήτησε βοήθεια με σκοπό την απόκτηση του κυανίου και πρόσφερε χρήματα για αυτό.

Όπως και να έχει ο Μαμαλάτζε κατάφερε να προμηθευτεί το δηλητήριο. Το δηλητήριο βρέθηκε στα πράγματά του κατά τη διάρκεια έρευνας στο αεροδρόμιο. Επιπλέον, στο σπίτι του υπόπτου βρέθηκε ένα όπλο και αληθινά πυρά.

Πόσοι το ήξεραν;

Αυτό που δημιουργεί έντονη απορία -και σε κάποιους υποψία προβοκάτσιας- είναι πως στην Γεωργία φαίνεται πολλοί να ήξεραν ότι απειλείται η ζωή του Πατριάρχη του και το ανακοίνωναν μέχρι και μέσω facebook!

Για παράδειγμα, στις 8 Φεβρουαρίου, o Γεωργιανός αναλυτής Archil Gamzardiya έγραψε στο Facebook ότι ο Πατριάρχης Ηλίας βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο. Ο αναλυτής δεν κατονόμασε τις πηγές του, αλλά είπε ότι αν ο Προκαθήμενος χειρουργηθεί στην Τιφλίδα (όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί), θα σημάνει το τέλος για τον ίδιο, αλλά και στην Γερμανία δεν εγγυάται για την ασφάλειά του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.