Παρά το γεγονός ότι η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος θεωρεί ότι έχει το πάνω χέρι μετά τη διένεξη που δημιουργήθηκε με τον απερχόμενο υπουργό Παιδείας κ. Φίλη,εντούτοις είναι πάντα έτοιμη για έναν νέο γύρο αντιδράσεων γύρω από μάθημα των θρησκευτικών!

Ωστόσο οι γέφυρες επικοινωνίας διατηρούνται σε πολύ καλό επίπεδο με τον νέο υπουργό Παιδείας κ.Γιαβρόγλου.

Μάλιστα στο πλαίσιο των καλών αυτών σχέσεων που επικρατούν μετά την καρατόμηση Φίλη, ο υπουργός επισκέφθηκε εντελώς απροετοίμαστα τον εορτάζοντα μητροπολίτη Ύδρας Εφραίμ στην Αίγινα, με τον οποίο είχε την ευκαιρία εκτός από τις ευχές να συζητήσει για θέματα που αφορούν Εκκλησία και Πολιτεία.

Σημειώνεται πως ο μητροπολίτης Ύδρας είναι μέλος της επιτροπής που έχει ορίσει η Ιεραρχία για τον διάλογο με την Κυβέρνηση κι όπως διεφάνη από την πρώτη στιγμή οι σχέσεις του με τον νέο υπουργό είναι ιδιαίτερα καλές.

Άλλωστε όπως έγινε γνωστό ο μητροπολίτης Ύδρας ήταν ο Ιεράρχης που είχε στείλει το ενημερωτικό σημείωμα στον υπουργό ευθύς ως ανέλαβε τα καθήκοντά του, γεγονός που είχε αναφέρει ο κ. Γαβρόγλου κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου, επισημαίνοντας την κίνηση αυτή του Μητροπολίτη τον οποίο, όμως, δεν είχε κατονομάσει.
Όμως, η ιστορία μας έχει διδάξει ότι κάθε φορά που οι άσχετοι και πολλώ δε μάλλον οι εχθρικά διακείμενοι περί την πίστη προσπάθησαν να προσεγγίσουν την Εκκλησία οι προθέσεις τους δεν ήταν αγνές ούτε αθώες! Έρχονταν απλώς πιο κοντά στην Εκκλησία με ένα και μόνο στόχο: να εφαρμόσουν πιο εύκολα τα σχέδιά τους!

Να πούμε με την ευκαιρία αυτή ότι την ημέρα των ονομασρηρίβν του ο Μητροπολίτης Ύδρας χειροθέτησε σε Αρχιδιάκονο τον μέχρι σήμερα διάκονό του Νεκτάριο, λαμπρό κληρικό, υιός του Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας π.Ακινδύνου.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.