Επετειακή εκδήλωση για τα 180 χρόνια της Ενορίας Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος Πατρών.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22.1.2017, στο Συνεδριακό Κέντρο του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος, η επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 180 ετών από την ίδρυση της Ενορίας.

Η ωραία αυτή εκδήλωση περιελάμβανε:

  • Εισαγωγική προσλαλιά από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο.
  • Προβολή βίντεο με θέμα: Η Ορθόδοξη πορεία μας ζωντανής ενορίας».
  • Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τον παιδικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών «Μητέρα Εκκλησία».
  • Τραγούδια από το νεανικό χορωδιακό σχήμα BelCantes του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος και από την παιδική χορωδία του 17ου Γυμνασίου Πατρών.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος επέδωσε ευεργετήρια γράμματα στους Καθηγητάς και στις Καθηγήτριες που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα κοινωνικά φροντιστήρια της Ενορίας.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος με θερμά λόγια ομίλησε για το επιτελούμενο πνευματικό, φιλανθρωπικό, κοινωνικό και νεανικό έργο, στην Ενορία του Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος και συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο, για το ζήλο του και την αφοσίωσή του στην Αγία μας Εκκλησία.
Με επαινετικά λόγια απευθύνθηκε και προς στις εκατοντάδες των παιδιών της Ενορίας που με ενθουσιασμό και νεανικό σφρίγος συμμετέχουν στις δράσεις της Εκκλησίας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Ενορία που έχει νιάτα, είναι μια ζωντανή ενορία.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος έκανε αναφορά στους κεκοιμημένους Ιερείς που υπηρέτησαν στην Ενορία και ιδιαιτέρως στον π. Δημήτριο Αθανασόπουλο, ο οποίος για 45 και πλέον έτη διηκόνησε την Ενορία και κατέλιπε φήμη ενάρετου Κληρικού και ευχήθηκε όπως Κύριος ο Θεός τους αναπαύει ένθα οι δίκαιοι αναπαύονται.
Στην θαυμάσια αυτή εκδήλωση συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, Αρχιμ. π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Ιερείς, ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, Εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων και πλήθος Λαού που είχε κατακλύσει την αίθουσα εκδηλώσεων του Συνεδριακού Κέντρου του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.