ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ
Η ανέγερση ενός Ιδρύματος- έργο ζωής–για Χρονίως Πάσχοντες , το οποίο αποτελεί προσωπική υπόσχεση και δέσμευση του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου,από τον ενθρονιστήριο λόγο του, δεν έχει προχωρήσει μέχρι τώρα εξαιτίας της γνωστής κρατικής γραφειοκρατίας αφ´ενός και
αφ´ετέρου λόγω της αρνητικής στάσης της Αν. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου, η οποία είναι αρμόδια για το θέμα και δεν εκδίδει την άδεια ανέγερσης!

Το Ίδρυμα αυτό(150 κλινών), έχει προγραμματισθεί να ανεγερθεί επί ενός οικοπέδου εις την Άνω Τούμπα, όπου μέχρι τελευταία εδέσποζε εγκαταλελειμένο το Οικοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος»,το οποίο πρόσφερε πολλά στην δοκιμαζόμενη νεότητα της Μακεδονίας μας και αφού έγραψε τη δική του ιστορία όπως ήταν φυσικό παρήκμασε και έκλεισε.

Το οικόπεδο αυτό με την βοήθεια όλων των αρχών της Θεσσαλονίκης και με τις σωστές ενέργειες της Περιφέρειας, πέρασε στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ανεγερθεί το Ίδρυμα αυτό, το οποίο αποτελεί προσωπικό ιερό στοίχημα για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, δεδομένου μάλιστα ότι παρόμοιο Ίδρυμα είχε ανεγείρει και στην Αλεξανδρούπολη τότε που ήταν Μητροπολίτης στην ακριτική αυτή Μητρόπολη της Θράκης! Και το Ίδρυμα αυτό με το όνομα «Άγιος Κυπριανός», έχει προσφέρει μέχρι σήμερα πολλά στους πάσχοντες κατοίκους της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης Θράκης.
Για το λόγο αυτό και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος επιθυμεί διακαώς να ανεγείρει ένα νέο Ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη, δεδομένου ότι θα αποβεί χρήσιμο και αποτελεσματικό για το λαό μας που δοκιμάζεται αυτή την εποχή της φτώχειας και της ανέχειας που έφεραν τα μνημόνια στη χώρα μας.

Το εγκαταλελειμένο Οικοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος» το είχαν καταλάβει μέχρι προσφάτως αναρχικοί, τους οποίους, όμως, η αστυνομία κατόρθωσε να τους εκδιώξει και να το κενώσει.

Το συγκεκριμένο πλέον οικόπεδο ανήκει στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για να οικοδομήσει το Ίδρυμα αυτό.
Οπότε αυτό που μένει είναι η έκδοση αδείας ανέγερσης του Ιδρύματος, την οποία,όμως, η κ. Φωτίου με πείσμονα αντίληψη δεν εκδίδει.

Μάλιστα για το θέμα αυτό έχει ασχοληθεί προσωπικά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, ο οποία ενημερώθηκε από τον ίδιο τον Γέροντα Θεσσαλονίκης Άνθιμο. Αλλά και πάλι η κ. Φωτίου δεν επείσθη. Δεν προχωρεί στην έκδοση άδειας ανέγερσης.

Ακούστηκε δε ότι θέλει να αλλάξει τη χρήση του συγκεκριμένου οικοπέδου(προφανώς θα θέλει να το κάνει εργοστάσιο παραγωγής… γεμιστών για το λαό μας) και να δώσει ένα άλλο οικόπεδο για την ανέγερση του Ιδρύματος. Συγκεκριμένα λέγεται ότι θέλει να δώσει τον χώρο όπου ήταν κάποτε το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι το Ίδρυμα αυτό θα ανεγερθεί εξολοκλήρου με δαπάνες που θα καταβάλει η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Το κράτος δεν θα επιβαρυνθεί καθόλου.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο Γέρων Θεσσαλονίκης Ανθιμος έχει φροντίσει τα οικονομικά, ώστε το Ίδρυμα από τη στιγμή που ξεκινήσει η ανέγερσή του, να αποπερατωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και να τεθεί αμέσως σε λειτουργία! Το έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη ένα τέτοιο Ίδρυμα!

••Μήπως πρέπει να ενδιαφερθούν οι Θεσσαλονικείς πολιτικοί για το θέμα και να καταθέσουν ερώτηση στην Βουλή,για τα παιχνίδια της κ.Φωτίου;

•• Ο υφυπ. κ. Αμανατίδης που δείχνει να έχει καλές σχέσεις με την Εκκλησία και με τους Μητροπολίτες γιατί δεν παίρνει πάνω του το θέμα και να το φέρει εις πέρας;

Δεν αρκούν μόνο οι δημόσιες σχέσεις και τα ταξίδια,αλλά χρειάζεται να υπάρχει και αποτέλεσμα, με ορατό έργο!
Ας ελπίσουμε ότι η κ. Φωτίου θα αλλάξει ρότα και θα πράξει το καθήκον της. Στη θέση αυτή είναι προσωρινή και μάλιστα για πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Το Ίδρυμα όμως που οραματίζεται ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος είναι ένα έργο ζωής που θα μείνει εσαεί στον τόπο μας, για το καλό του λαού μας- για τον οποίο κόπτεται(φεύ) κατά τα άλλα η κ.Φωτίου!!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.