ΚΕΛΛΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ - ΑΣΚΗΤΗΡΙΟ ΑΓΙΩΝ ΓΑΛΑΚΤΙΩΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ: Εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Γαλακτίωνα και την Αγία Επιστήμη στην Ιερά Μονή Αικατερίνης στο Όρος Σινά. Οι Άγιοι Γαλακτίωνας και Επιστήμη γιορτάζουν 5 Νοεμβρίου εκάστου έτους από την Εκκλησία μας. Το κελλί του Αγίου Παϊσίου στο Όρος Σινά - Ασκητήριο Αγίου Γαλακτίωνος και Επιστήμης.

Διαβάστε επίσης αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή των Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης των Μαρτύρων.

Ο μοναχός γέροντας Εφραίμ της Ιεράς Μονής Αικατερίνης Σινά μιλάει για τον Άγιο Παΐσιο στο Εκκλησάκι που ασκήτευε και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Γαλακτίωνα και στην Αγία Επιστήμη του Όρους Σινά:

«Στο χώρο βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Επιστήμης που είναι ακριβώς δίπλα μας δεξιά μας. Ακριβώς πιο δίπλα, αριστερότερα της εκκλησίας, είναι το κελί όπου έμενε ο Άγιος Παΐσιος την περίοδο εκείνη 1962 έως 1964 όπου και ασκήτεψε εδώ πέρα στο χώρο αυτό.

Το εκκλησάκι είναι αφιερωμένο στον Άγιο Γαλακτίωνα και την Αγία Επιστήμη. Ο χώρος εδώ είναι από τον 3ο αιώνα. Οι Άγιοι αυτοί ήταν ένα ζευγάρι, θα έλεγα. Απλώς διάλεξαν να ασκείτεύσουν αργότερα και ήρθαν εδώ στο χώρο αυτό, όπου έμεναν φυσικά σε ξεχωριστούς χώρους – κελλιά.

Αργότερα όμως το έμαθαν μου κάποιοι που κυνηγούσαν τους Χριστιανούς και τελικά τους συνέλαβαν και τους βασάνισαν με αποτέλεσμα τελικά να μαρτυρήσουν και για αυτό ακριβώς εορτάζουν τελικά ως Άγιοι. Και για αυτό υπάρχει και το εκκλησάκι εδώ πέρα επειδή ακριβώς εδώ στο χώρο αυτό στην περιοχή αυτή ακριβώς και μαρτύρησαν, πιθανώς.

Είναι επιβλητικός χώρος εδώ πέρα και για αυτό διάλεξε ο Άγιος Παΐσιος να έρθει εδώ. Ζούσε ασκητική ζωή εδώ πέρα μου. Ήταν λιτοδίαιτος όντως στην κυριολεξία. Έκανε πολύ προσευχή έτρωγε ελάχιστα. Έκανε νηστεία, αρκετή θα λέγαμε, πολύ νηστεία. Και γενικά ήταν άνθρωπος της προσευχής. Ο Άγιος Παΐσιος ήταν άνθρωπος της προσευχής.

Αυτό τον διέκρινε σε όλη τη ζωή και οι συμβουλές που έδινε στον κόσμο ήταν πάρα πολύ πνευματικές και αγάπούσε πάρα πολύ τον κόσμο. Ήταν πολύ αγαπητός, ήταν πολύ αμέσως με τον κόσμο. Μιλούσε για πολύ πολύ αγάπη, πνευματική αγάπη. Και ο Άγιος Παΐσιος έλεγε ότι εμείς είμαστε ασυρματιστές του Θεού με την έννοια ότι με την προσευχή μας μέσα στην έρημο μιλάμε διαρκώς με το Θεό και επικοινωνούμε το θεό.

Για αυτό είμαστε σαν τους ασυρματιστές. Όπως οι ασυρματιστές στα πλοία, λοιπόν, επικοινωνούν με τη στεριά και με τους παράκτιους σταθμούς, έτσι λοιπόν και εμείς εδώ με την προσευχή μας και με τα κομποσκοίνια μας επικοινωνούμε ακριβώς με το Θεό και μεταφέρουμε τα προβλήματα των ανθρώπων, των συνανθρώπων, των πασχόντων, των ασθενών, των όλων εις τον Θεό. Με αυτή την έννοια λοιπόν είμαστε ασυρματιστές, πνευματικοί.»

Διαβάστε επίσης και δείτε σε βίντεο την φωνή του Αγίου Παϊσίου: «Ποιός είναι ο φοβερότερος εχθρός του Διαβόλου».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.