Αγία Θέκλα
Αγία Θέκλα: Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη της αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Θέκλας.

Η έζησε στα χρόνια των Αποστόλων. Ακούγοντας το κήρυγμα του Απ. Παύλου, αποφάσισε να ακολουθήσει την Χριστιανική πίστη. Έτσι, εξελίχτηκε σε φλογερή διδάσκαλο και απόστολο του Ευαγγελίου του Χριστού. Ένεκα της σπουδαίας δράσης της, την οδήγησαν στο δικαστήριο. Αντί, όμως, να προδώσει την πίστη της, με περισσότερη γενναιότητα αντιστεκόταν στα διάφορα διλλήματα που την υπέβαλαν.

Αποτέλεσμα ήταν να καταδικαστεί στον δια πυρός θάνατο. Διασώθηκε όμως, θαυματουργικά και συνέχισε το ιεραποστολικό έργο της απτόητη, με περισσότερη ζέση και περισσότερη αφοσίωση. Δίκαια έλαβε και τον τίτλο της Ισαποστόλου.

Η Αγία Θέκλα κοιμήθηκε σε ηλικία 90 ετών. Παρέμεινε στη ζωή και την εμπειρία της Εκκλησίας ως σπουδαίο παράδειγμα για τις γυναίκες που ηρωικά αγωνίζονται, και οι οποίες ανιδιοτελώς προσφέρουν υπηρεσίες στο ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας, με αγάπη προς το Θεό και το συνάνθρωπο.

Σήμερα, πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίας Θέκλας, πλησίον της κοινότητας Μοσφιλωτής και οι Ιεροί Ναοί της Αγίας Θέκλας στις κοινότητες Τύμπου και στη Σωτήρα Αμμοχώστου.

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Γιώργος Λακαφώσης
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.