Βαρνάβας Λαμπρόπουλος (Αρχιμανδρίτης)

Πριν από μερικά χρόνια, έγινε στην Βενετία μία παράξενη δίκη.

Δικάζονταν οι ήρωες τον γνωστού παραμυθιού της Κοκκινοσκουφίτσας.

Στην δίκη αυτή τελικά αθωώθηκε ο λύκος! Καί καταδικάστηκε η Κοκκινοσκουφίτσα· στράφηκε εναντίον του λύκου χωρίς να έχει στοιχεία εναντίον του.

Έξω, όμως, από το δικαστήριο οι γυναικείες οργανώσεις μοίραζαν προκηρύξεις, που μιλούσαν για 20.000 βιασμούς ανηλίκων τον χρόνο· και για εκατοντάδες ανυπεράσπιστα παιδιά – θύματα των ενστίκτων και της βίας. Αιτία του κακού, οι γυναίκες αυτές εκήρυτταν όχι τον «λύκο», ούτε τα παραμύθια, αλλά τα περιοδικά, τις εφημερίδες και την τηλεόραση που διδάσκουν και εθίζουν τον άνθρωπο στη βία.

Κάποια προκήρυξη μιλούσε για ένα επτάχρονο (ναί, επτάχρονο) κοριτσάκι—πόρνη από την Ολλανδία, που πέθανε στο Άμστερνταμ από υπερβολική δόση ηρωίνης. Καί για τη μητέρα της, που τα «νοίκιαζε» σε … αξιοπρεπή νεαρά άτομα, αγνοώντας (είπε!) ότι «θα της έδιναν και ναρκωτικά»…

* * *

Ψυχολόγοι και παιδαγωγοί, σήμερα συμφωνούν ότι τα παιδιά στην εποχή μας ξέρουν ποιός είναι «ο κακός λύκος». Αυτοί που δεν το ξέρουν – και πρέπει να το μάθουν – είναι οι μεγάλοι!

ρέπει κάποτε οι μεγάλοι να πάψουν να ζούν με τα παραμύθια της «φιλελεύθερης»-χωρίς θεό-παιδαγωγικής, η οποία τελικά υποδουλώνει τα παιδιά στα πάθη, στα οποία ήδη έχουν υποδουλωθή οι γονείς τους.

Ο μακαριστός Γέροντας Παίσιος έλεγε πολύ χαρακτηριστικά: «Τα παιδιά παίρνουν τα πρώτα πνευματικά κρυολογήματα από τα ανοικτά παράθυρα των αισθήσεων των γονέων. Περισσότερο τα κρυολογεί η μητέρα, όταν δεν είναι ντυμένη με την σεμνότητα, και προσπαθεί ακόμη να «μαδάη» και τα παιδιά της.

Τα «πουλάκια» προστατεύονται από την φιλόστοργη μάνα, που έχει φτερά σεμνότητας, και τα θερμαίνει με την ευλάβεια και τον φόβο του Θεού. Όταν όμως είναι «μαδημένη», τα ξεπαγιάζει».

* * *

Μερικές φορές – όσο και να φαίνεται παράξενο – μπορεί να είναι «μαδημένοι» ο πάππους και η γιαγιά! Μη ξεχνάμε ότι και ο λύκος του παραμυθιού, για να πλησιάσει και να επιτεθή στην Κοκκινοσκουφίτσα, μασκαρεύτηκε σε … γιαγιά της.

Ο γνωστός στυλοβάτης της σύγχρονης αθείας Ζαν Πωλ Σάρτρ εξομολογείται στο αυτοβιογραφικό του έργο οι «ΛΕΞΕΙΣ» ότι την απιστία του την οφείλει κυρίως στην θρησκευτική αδιαφορία του παππού του και της γιαγιάς του !… Καί συνεχίζει ο Σάρτρ την αποκάλυψή του …«λύκου» που τον «έφαγε», καταγγέλλοντας ως «μαδημένους» όχι μόνο τους θρησκευτικά αδιάφορους, (η τους μαχητικά άθεους), αλλά και τους βολεμένους σε ένα «νερόβραστο χριστιανισμό».

Λέει χαρακτηριστικά:

«Η οικογένειά μου επηρεάσθηκε από το αθειστικό ρεύμα που – ξεκινώντας από τον Βολταίρο – κατάφερε να ξεριζώσει την χριστιανική πίστη από τους περισσότερους μεγαλοαστούς. Έστω κι αν μερικοί της «καλής κοινωνίας» έλεγαν ότι πίστευαν, στην πραγματικότητα «πίστευαν» μόνο στα λόγια· πίστευαν επιφανειακά. Απλώς είχαν καταφέρει να φτιάξουν μία θρησκεία, που να ανέχεται τα πάντα»!

Με αλλά λόγια έκοψαν τον Θεό και το θέλημά Του στα «μέτρα» τους!

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.