Με λαμπρότητα αναμένετε να εορτάσει και φέτος η Τρίπολη τους Πολιούχους της Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο, κατά το διήμερο 21 και 22 Μαΐου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις θα παραστούν οι Σεβ. Μητροπολίτες Σερρών Θεολόγος, Πατρών Χρυσόστομος, Ιερισσού Θεόκλητος, Αργολίδος Νεκτάριος, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Επιδαύρου Καλλίνικος και Κερνίτσης Χρύσανθος καθώς και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την υποδοχή της Κάρας του Νεομάρτυρος Δημητρίου από το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου και Λειψάνων των δύο Αγίων, τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών.

Στη συνέχεια τα Ιερά Λείψανα με λιτανευτική Πομπή θα φθάσουν στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Προφήτου Ηλιού, όπου και θα εναποτεθούν.

Ακολούθως θα τελεσθεί Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Την επομένη, 22 Μαΐου κυρία ημέρα της εορτής θα τελεσθεί Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο. Οι εκδηλώσεις εορτασμού θα κορυφωθούν το απόγευμα της ίδιας ημέρας με πάνδημη Λιτάνευση της Εικόνος και των Λειψάνων των Νεομαρτύρων, την οποία αναμένεται να ακολουθήσουν εκατοντάδες πιστοί.

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.