Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου 

Η εκκλησία μας, στις 5 Σεπτεμβρίου, τιμά τη μνήμη του Προφήτου Ζαχαρίου και της Ελισάβετ.

Ο προφήτης Ζαχαρίας ήταν αρχιερέας, και ήταν νυμφευμένος με την Ελισάβετ, αλλά χωρίς παιδιά. Κάποια μέρα την ώρα της λειτουργίας, είδε τον Αρχάγγελο Γαβριήλ να του παρουσιάζεται και να του αναγγέλλει το ευχάριστο μήνυμα ότι θα αποκτούσε γιο και θα ονομαζόταν Ιωάννης. 

Ο Ζαχαρίας δεν το πίστεψε, γιατί ήξερε ότι η γυναίκα του ήταν στείρα και μεγάλης ηλικίας. Τότε ο άγγελος του είπε, ότι θα μείνει κωφάλαλος μέχρι να γεννηθεί το παιδί. Πράγματι η γυναίκα του γέννησε ένα αγόρι και μόλις του δόθηκε το όνομα Ιωάννης λύθηκε η γλώσσα του Ζαχαρία και όλοι δόξασαν το Θεό. Η χάρη αυτή έγινε από το Θεό στον Ζαχαρία, επειδή ήταν δίκαιος, άμεμπτος από κάθε σοβαρή ενοχή και ζούσε σύμφωνα με τις εντολές του Κυρίου.

Ο υιός του προφήτη Ζαχαρία, Ιωάννης, είναι ο πρώτος των Προφητών, Βαπτιστής και Πρόδρομος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Η φαινομενική τιμωρία, θεράπευσε την απιστία του Ζαχαρία. Και όταν ακόμη ο Θεός επισκέπτεται τους ανθρώπους και με δοκιμασίες και θλίψεις, δεν αναιρεί τις σωτήριες υποσχέσεις Του και δεν αποσύρει το έλεός Του από το πλάσμα Του.

Για το λόγο αυτό το χριστιανό το διακρίνει η αφοσίωση και η εμπιστοσύνη στο Θεό όχι μόνο στα ευχάριστα, αλλά και στα δυσάρεστα με υπομονή και πίστη να παρακαλούμε και να ευχαριστούμε το Λυτρωτή Ιησού Χριστό.

 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.