Γ' Κυριακή Λουκά: Παρακολουθήστε από το κανάλι του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE την ερμηνεία του σημερινού Ευαγγελίου Κυριακής Γ' Λουκά από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.

Γ’ Κυριακή Λουκά: Η ευσπλαχνία του Τριαδικού Θεού στον άνθρωπο. Στο σημερινό Ευαγγελικό ανάγνωσμα βλέπουμε να εκτυλίσσεται ένα θαύμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού για το δημιούργημά του, τον άνθρωπο. Εισερχόμενος ο Κύριος στην πόλη Ναΐν, συνάντησε ένα φρικτό θέαμα, μια πένθιμη πομπή από ανθρώπους συνόδευαν στον τάφο ένα παλικάρι.

Τραγική μορφή η μητέρα του αδικοχαμένου νέου διεκτραγωδούσε τον πόνο της για την κοίμηση του παιδιού της. Κανείς δεν μπορούσε να παρηγορήσει τη μάνα αυτή. Βλέποντάς την ο Κύριος, την σπλαχνίσθηκε και της είπε να μην κλαίει. Τα λόγια του Ιησού έκρυβαν μια ελπίδα, μια αισιοδοξία, αγγίζοντας την καρδιά της απαρηγόρητης μητέρας.

Ευαγγέλιο Κυριακής Γ Λουκά

Καὶ ἐγένετο ἐν τῷ ἑξῆς ἐπορεύετο εἰς πόλιν καλουμένην Ναΐν· καὶ συνεπορεύοντο αὐτῷ οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ ἱκανοὶ καὶ ὄχλος πολύς.
ὡς δὲ ἤγγισε τῇ πύλῃ τῆς πόλεως, καὶ ἰδοὺ ἐξεκομίζετο τεθνηκὼς υἱὸς μονογενὴς τῇ μητρὶ αὐτοῦ, καὶ αὕτη ἦν χήρα, καὶ ὄχλος τῆς πόλεως ἱκανὸς ἦν σὺν αὐτῇ.
καὶ ἰδὼν αὐτὴν ὁ Κύριος ἐσπλαγχνίσθη ἐπ᾿ αὐτῇ καὶ εἶπεν αὐτῇ· μὴ κλαῖε·
καὶ προσελθὼν ἥψατο τῆς σοροῦ, οἱ δὲ βαστάζοντες ἔστησαν, καὶ εἶπε· νεανίσκε, σοὶ λέγω, ἐγέρθητι.

Διαβάστε ολόκληρο το Ευαγγέλιο Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2019 και σε νεοελληνική απόδοση, κατά την εορτή του Αγίου Θωμά του Αποστόλου εκ των Δώδεκα.

Παρακολουθήστε από το κανάλι του ΕΚΚΛΗΣΙΑ στο YouTube το Ευαγγέλιο Κυριακής, κατά την Κυριακή Γ’ Λουκά, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.

Ερμηνεία Κυριακής Γ’ Λουκά

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube πατώντας εδώ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.56 (9 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.