ΦΩΝΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ: Ποιος είναι φοβερότερος εχθρός του διαβόλου; Ο γέροντας Παύλος μιλάει για το Άγιο Παΐσιο στο Εκκλησάκι που ασκήτευε και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Γαλακτίωνα και Επιστήμη του Όρους Σινά.

«Ο φοβερότερος εχθρός του διαβόλου δεν είναι άλλος, ει μη η ταπείνωση. Η ταπεινοφροσύνη είναι στολή της θεότητας. Ο Ιησούς Χριστός μας, αυτή τη στολή φόρεσε… την ταπεινοφροσύνη και ήρθε και έζησε εδώ στη γη. Και συναναστραφεί με τους ανθρώπους. Αυτό το ένδυμα φορούσε. Το ένδυμα της ταπεινοφροσύνης. Ο Κύριος αναπαύεται στους ταπεινούς. Δυστυχώς όμως οι άνθρωποι δεν αγαπούν την ταπείνωση, αλλά αγαπούν οι άνθρωποι την υπερηφάνεια».

Ο γέροντας Παΐσιος ασκήτευσε στη Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά στο κελλί της Αγίας Επιστήμης.

Λέγει ο γέροντας Παύλος του Σινά για τον Άγιο Παΐσιο:

«Ο γέροντας Παΐσιος είχε πολύ απλότητα. Σαν μοναχός αληθινός μας μάζευε εδώ πέρα μετά την Ακολουθία ερχόμασταν εδώ πέρα, καθόμαστε όλοι, και μας έλεγε τις ιστορίες του. Παλιές ιστορίες γιατί είχε βιώσει πολλά πράγματα. Αυτός ήταν μοναχός φτασμενος ψηλά.

Πήγαινε εκεί πέρα στο κάθισμά του, στην Αγία Επιστήμη. Εκεί καθότανε και εδώ ερχόταν για λίγο. Είναι δύσκολος χώρος επάνω στην Αγία Επιστήμη. Για τον Άγιο Παΐσιο ήταν παιχνίδι, είχε φτάσει πολύ ψηλά και ήταν το μέρος αυτό φυσικότατο!».

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο επίσης γιατί και πότε εμφανίστηκε ο Χριστός στον Άγιο Παΐσιο;

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.