Προσκυνηματική επίσκεψη στο Περιβόλι της Παναγίας πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, συνοδευόμενος από Ιερείς και λαϊκά στελέχη της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστατούμενος του Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, που ετελέσθη στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Ιβήρων, επί τη ευκαιρία της εορτής των επί τη εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στο τέλος της οποίας πραγματοποιήθηκε και το καθ’ έτος τελούμενο Αρχιερατικό Μνημόσυνο επί τη συμπληρώσει δεκατριών ετών από τη κοίμησή του μακαριστού, από Σάμου και Ικαρίας Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος Β΄ (Χρυσοφάκη), ενώ ετέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ι.Μ. Ιβήρων όπου φυλάσσετε η περιώνυμος Θαυματουργός Εικόνα, καθώς επίσης και στο Ιερό κάθισμα της «Παναγίας της Πορταΐτίσσης», όπου και εκοιμήθη οσιακά ο μακαριστός Γέροντας την 9η Ιούλιου του 2003.

Παράλληλα είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, την Θαυματουργό και Εφέστιο Εικόνα της Παναγίας του Άξιον Εστί καθώς και τον Τάφο του Οσιομάρτυρος Κοσμά του Πρώτου, ενώ στο κτίριο Διοικήσεως της Ιεράς Κοινότητος της Αθωνικής Πολιτείας είχε συνάντηση με τον νέο Πρωτεπιστάτη Γέροντα Βαρνάβα Βατοπαιδινό και τα νέα μέλη της Επιστασίας, ευχόμενος μεταξύ των άλλων και τα δέοντα ενόψει του πολυεύθυνου έργου που ανάλαβαν σε έναν θεσμό ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Ορθοδοξία, ενώ ετέλεσε και Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Ιερομονάχου Δαυίδ Καρεώτη, εις το Ιερό κελί των Αβερκαίων.

Τέλος, κατά την διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής του στην Χερσόνησο του Άθω, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης και η συνοδεία του, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις Ιερές Μονές της Μεγίστης Λαύρας και Βατοπεδίου, όπου και συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας κ.κ. Πολύκαρπον ανταλλάσοντας αδελφικόν χαιρετισμόν, Ξενοφώντος, Καρακάλου, Σταυρονικήτα, Εσφιγμένου, Σίμωνος Πέτρα και Παντοκράτορος, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τους Ηγουμένους και τους Πατέρες των Ιερών Μονών, ενώ παράλληλα είχαν την πνευματική ευλογία να προσκυνήσουν τους σπουδαίους μαργαρίτες της Ορθοδοξίας μας που φυλάσσονται εκεί, μεταξύ των οποίων και τον τάφο του Αγίου Αθανασίου και το Σεπτό Λείψανο του Αγίου Θεοφίλου του Μυροβλήτη, πνευματικός του οποίου υπήρξε ο Άγιος Ακάκιος Επίσκοπος Λητής και Ρεντίνης, την Σκήτη του Αγίου Ανδρέα και το Ιερό Κελίον του Αγίου Νικολάου (Μπουραζέρι), καθώς επίσης και την περιοχή της Καψάλας όπου συναντήθηκε με τον Γέροντα Ευθύμιο, όπου και συζήτησαν διάφορα πνευματικά θέματα, ευχόμενος στο τέλος γρήγορη αποπεράτωση στο έργο της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου καθώς και ευχαριστίες για την προσφορά ως αναμνηστικό της συναντήσεως αυτής, ενός βιβλίου με τους λόγους του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

2407oros (1).jpg

2407oros (2).jpg

2407oros (3).jpg

2407oros (4).jpg

2407oros (5).jpg

2407oros (6).jpg

2407oros (7).jpg

2407oros (8).jpg

2407oros (9).jpg

2407oros (10).jpg

2407oros (11).jpg

2407oros (12).jpg

2407oros (13).jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.