Την Κυριακή 5 Ιουλίου, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ωδείου Δράμας, όπου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, μίλησε και βράβευσε αριστούχους μαθητές και νέες πολύτεκνες μητέρες ο Γέροντας Εφραίμ, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Πολυτέκνων Δράμας, η Ιερά Μητρόπολη Δράμας και η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Ο Πρόεδρος των πολυτέκνων κ. Νικόλαος Σμολοκτός ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο για την πρόσκληση του Γέροντα Εφραίμ και αναφέρθηκε σε προσωπικό του βίωμα που έζησε στο Βατοπαίδι και επηρέασε θετικά τη ζωή του.

Ο Μητροπολίτης Δράμας μίλησε για την πνευματική κρίση της κοινωνίας μας -που μέσα στις προτεραιότητές της είναι η ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης- για τον θεσμό της οικογένειας και εξέφρασε την λύπη του για τον κατατρεγμό της πολύτεκνης οικογένειας από την Πολιτεία. Ανέφερε σχετικά πως στα Δημοτικά Σχολεία της Τουρκίας φοιτούν 15.000.000 μαθητές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μπορούν να μας πνίξουν με το σάλιο τους…

Αναφερόμενος στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου εξήρε το πνευματικό και κοινωνικό της έργο. Παρά τις διώξεις και τις συκοφαντίες που δέχθηκε η Μονή, αυτοί τηρούν την υποθήκη που τους άφησε ο Γέροντάς τους ο Ιωσήφ (†2009): Από τα έσοδα που θα έχετε από την Τίμια Ζώνη και τις προσφορές δεν θα κρατάτε ούτε ένα ευρώ για το μοναστήρι. Θα τα μοιράζετε όλα σε φιλανθρωπίες. Και αυτό κάνουν και στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο που αποτελούσαν μέλη πολύτεκνων οικογενειών του Νομού Δράμας, ανέπτυξε τη σημασία του θεσμού του γάμου και τον ρόλο των δύο συζύγων στην οικογένεια. Εκτενές απόσπασμα της ομιλίας του Γέροντα στο βίντεο που ακολουθεί:

Μετά την ομιλία του Γέροντα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Δράμας τον ανακήρυξε Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου. «Τώρα είμαι ένας από σας» είπε ο Γέροντας Εφραίμ, καταχειροκροτούμενος.
Στη συνέχεια βραβεύθηκαν οι αριστούχοι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Δράμας καθώς και νέες πολύτεκνες μητέρες λαμβάνοντας έπαινο και χρηματικό βραβείο, προσφορά αγάπης της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:

P7056421.jpg

P7056437.JPG

P7056442.JPG

P7056452.JPG

P7056453.JPG

P7056462.JPG

P7056464.JPG

P7056488.JPG

P7056503.JPG

P7056527.JPG

P7056531.JPG

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.