Ελέγξτε και τα "μυστικά"...

Υλικά

3/4 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό
170 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
1 φλιτζ. φρυγανιά, τριμμένη
1 κουτ. σούπας κονιάκ ή ουίσκι ή ρούμι
1 φλιτζ. καρύδια, χοντροκομμένα + 1 κουτ. σούπας καρύδια σε σκόνη
κακάο, τρούφα, καρύδα, για την επικάλυψη
Μερίδες για 40 – 45 κομμάτια

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και την κουβερτούρα σε μία κατσαρόλα.
Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν μια καλά ομογενοποιημένη μάζα.
Βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο, να σφίξει.
Πλάθουμε το μείγμα σε τρουφάκια και τα βουτάμε σε τρούφα ή σε καρύδα ή σε κακάο.
Διατηρούνται στο ψυγείο.

Μυστικά

Αν θέλουμε, μπορούμε να παραλείψουμε το αλκοόλ.
Φροντίζουμε ώστε τα τρουφάκια μας να έχουν το ίδιο μέγεθος για να φαίνονται ομοιόμορφα.
Αν δεν μας αρέσουν τα καρύδια, τα αντικαθιστούμε με φουντούκια.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.