του Γιώργου Θεοχάρη
Μεγαλοπρεπής υποδοχή στη Ν.Ιωνία στην Παναγία Βηματάρισσα

Λαός και κλήρος υποδέχτηκαν σήμερα το απόγευμα την εικόνα της Παναγίας Βηματάρρισας (αντίγραφο) από το Αγιο Όρος. Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της «Βηματάρισσας», κόμισε από το Άγιον Όρος ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ στη Νέα Ιωνία Αττικής.

Πιστοί από κάθε γωνιά της Αττικής γης κατέφθασαν στην Ν. Ιωνία για να προσκυνήσουν την Εικόνα της Θεομήτορος, να την επικαλεστούν και να ζητήσουν τη χάρη της για κάθε πρόβλημα που συναντούν στη ζωή τους.
Μετά την υποδοχή εν πομπή κατευθύνθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία για την Ακολουθία των Χαιρετισμών και την Ιερά Αγρυπνία.

Η Πομπή συνοδεύονταν από Στρατιωτικό άγημα και την Φιλαρμονική του Δήμου.

Προηγήθηκε σύντομος χαιρετισμός και προσφώνηση του μητροπολίτη Ν. Ιωνίας στον Αγιορείτη ηγούμενο τον οποίο αφού ευχαρίστησε θερμά για τη ευλογία αυτή, να φιλοξενήσει ο μητροπολιτικός Ναός του, μία εικόνα που έφτιαξαν οι μοναχοί στη Μονή Βατοπαιδίου κι η οποία κουβαλά μεγάλη ιστορία στα βάθη των αιώνων. Ο κ. Γαβριήλ έκανε μία σύντομο αναφορά στο πρόσωπο της Θεοτόκου και στους δεσμούς της με τον λαό που προσμένει την βοήθεια της.

Στην αντιφώνησή του ο Ηγούμενος Εφραίμ, υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά εικόνα του Αγίου Ορους φθάνει στη μητρόπολη Ν. Ιωνίας και επισήμανε τη πνευματική σπουδαιότητα αυτού του γεγονότος καθώς όπως είπε ΄΄ θα έρθει μεγάλη ευλογία στη πόλη σας, στη μητρόπολη σας, η Παναγία Βηματάρισσα έχει δείξει πολλά θαύματα στο Αγιο Ορος΄΄

Εν συνεχεία το πρόγραμμα:

Ώρα 9.00μ.μ.: Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, κατά την οποία θα ψάλει πολυμελής Βυζαντινή Χορωδία.

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Ώρα 07.00π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 6.00μ.μ.: Πανηγυρικός Εσπερινός και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Ώρα 07.00π.μ: Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Ακολουθία Προσκυνήσεως Τιμίου Σταυρού, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Ώρα 6.00μ.μ.: Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και ομιλία υπό του Πανοσ. Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ με θέμα:

«Σταυρός ὁ φύλαξ τῆς Οἰκουμένης».


Δευτέρα 20 έως Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 καθημερινά

Ώρα 07.00π.μ.: Όρθρος, Ώρες, και Εσπερινός με Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

Ώρα 6.00μ.μ.: Μέγα Απόδειπνο και Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ώρα 7.00μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου.

Σάββατο 25 Μαρτίου 2016

Ώρα 07.00π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 6.00μ.μ.: Πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση.

Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας θα παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.