Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, όπου τιμάται με το Ιουλιανό Ημερολόγιο το οποίο ακολουθεί το Άγιον Όρος.

Στο Καθολικό του Ευαγγελισμού τελέστηκε λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Κιτίου κ. Χρυσόστομος, Ατλάντας κ. Αλέξιος και Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Να αναφερθεί ότι στο Μοναστήρι συνέρρευσαν εκατοντάδες πιστοί από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ρωσία, την Ρουμανία, την Γεωργία αλλά και από διάφορα μέρη του κόσμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα, ενώ μίλησε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Ο κ. Διονύσιος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, ενώ ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο Εφραίμ για την πρόσκληση να προεξάρχει των λατρευτικών ακολουθιών.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Κορίνθου τόνισε: «Στις ημέρες μας πολλά ακούγονται, και για το Χριστό σήμερα τα πράγματα δεν είναι όπως θα έπρεπε. Ο Σωτήρας Χριστός επιχειρείται να τεθεί στο περιθώριο, επιχειρείται να μην επηρεάζει τους ανθρώπους για να μην τους σώσει» – τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κορίνθου από την τράπεζα της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: «Δεν ξέρω πραγματικά πως σκέπτονται όσοι θέλουν να εκπορθήσουν την Εκκλησία, να την βγάλουν έξω από την ζωή των ανθρώπων και να χωρίσουν τις ψυχές από τον Ιησού Χριστό»

Κλείνοντας ο κ. Διονύσιος ανέφερε ότι «στο πνευματικό DNA του Έλληνα υπάρχει ο Χριστός, υπάρχει η Παναγία, υπάρχουν οι Άγιοι και πάντα θα είμαστε κοντά τους.»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.