Η κορδέλα της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου είναι μία κορδέλα που καθαγιάστηκε πάνω στην λειψανοθήκη της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου που φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους και...
δίνεται σε όσους το επιθυμούν, επειδή βοηθά στη στειρότητα των γυναικών, όταν με πίστη επικαλούνται τη βοήθεια της Παναγίας.

Η κορδέλα, αν έχει τις ίδιες διαστάσεις με το τμήμα της Τιμίας Ζώνης που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, θα ακολουθεί μία μακραίωνη βυζαντινή παράδοση, κατά την οποία υφασμάτινες κορδέλες με τις ίδιες ακριβώς διαστάσεις ιερών αντικειμένων ή ακόμα και τόπων (συνήθως από τους Αγίους Τόπους) αποτελούσαν προσκυνηματικά κειμήλια («ιερές μεζούρες»).

Σημείωση της λειψανοθήκης:
Όπως έχουμε πληροφορηθεί (Απρίλιος 2014), η κορδέλα της Τιμίας Ζώνης δεν έχει τις ίδιες διαστάσεις με κανένα από τα τρία τμήματα της Τιμίας Ζώνης που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου ούτε και με το συνολικό μήκος τους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

5 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Τσακπινη κυριακη

Καλησπέρα θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να πάρω Τίμια Ζώνη?

2
ΣΟΦΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΣΑΣ! ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΕΤΕ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΏ ΑΓΙΑΣΜΕΝΗ ΚΟΡΔΕΛΛΑ ΑΠΌ ΤΗΝ. ΖΏΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΊΤΣΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΝΟΣΕΊ ΑΠΌ ΚΑΡΚΊΝΟ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ!

3
Αθήνα θεοδωρακοπουλου

Περιμένω την κορδέλα μου...Σας παρακαλώ να με.βαλετε στις προσευχές σας Αθήνα και Γεώργιος υπέρ τεκνογονιας . Υπέρ ελέους και υγείας Γεωργίας Αθανάσιου Ελένης Ελένης Διονυσιας Βασιλείας Μιχαελας -Ελένης και Νικόλαου -Ζωη. Την ευχη σας!

4

Γεια σας!!! Θα μπορούσατε να μου πείτε πως Μπορούμε να αποκτήσουμε την Άγια Ζώνη;;;

5

Θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να πάρω την κορδέλα της Παναγίας. Είμαι 40 χρόνων και δεν έχω παιδιά χωρίς να έχω κάποιο προβλημα