Υπάρχουν τρεις αγιορείτικες ευλογίες, οι οποίες δίνονται στα ζευγάρια που επιθυμούν να κάνουν ένα παιδί και δεν τα καταφέρνουν.

Υπάρχουν τρεις αγιορείτικες ευλογίες, οι οποίες δίνονται στα ζευγάρια που επιθυμούν να κάνουν ένα παιδί και δεν τα καταφέρνουν.

Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου

Η πρώτη μεταξύ αυτών είναι η κορδέλα της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως
Τα θαύματα που πραγματοποίησε και πραγματοποιεί η Τιμία Ζώνη είναι πολλά. Βοηθά ειδικά τις στείρες γυναίκες να αποκτήσουν παιδί. Αν ζητήσουν με ευλάβεια τη βοήθειά της Παναγίας, τούς δίδεται τεμάχιο κορδέλας που έχει ευλογηθεί στην λειψανοθήκη της Αγίας Ζώνης· αν έχουν πίστη, καθίστανται έγκυες.

Η ζώνη της Αγίας Άννας

Η δεύτερη ευλογία είναι η ζώνη της Αγίας Άννας.

Η κορδέλα ή ζώνη της Αγίας Άννας είναι μια κορδέλα που καθαγιάστηκε πάνω στα λείψανα της Αγίας Άννας που φυλάσσονται στην Ιερά Σκήτη Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης Αγίου Όρους και δίδεται, μαζί με οδηγίες, στους πιστούς που επιθυμούν να αποκτήσουν τέκνα κληρονομίας.

Σε κλίμα κατάνυξης εορτάσθηκε η Κοίμηση της Αγίας Άννας στο Τημένιο Αργολίδας
Τα σταφύλια του Οσίου Συμεών του Μυροβλήτου

Η τρίτη ευλογία είναι τα σταφύλια του Οσίου Συμεών του Μυροβλήτου.

Οι Ευλογίες του Αγίου Όρους προς τα άτεκνα ζευγάρια | orthodoxia.online | ευλογιεσ αγιου ορουσ | άτεκνα ζευγάρια | ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ | orthodoxia.online
Από τον τάφο του Οσίου Συμεών του Μυροβλήτου έχει φυτρώσει μόνο του με θαυματουργικό τρόπο, άνευ σποράς, ένα κλήμα για παρηγοριά των Πατέρων της Μονής. Τα σταφύλια του κλήματος αυτού έχουν θεραπεύσει θαυματουργικά τη στείρωση πολλών ατέκνων γυναικών.

Τα σταφύλια αποξηραίνονται και συνήθως δίνονται τρεις ρώγες μαζί με μικρό κομμάτι κληματόβεργας.

Αμήν

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.