Ο Απόστολος Ιωάννης δεν βλέπει την διενέργεια του σφραγίσματος, ακούει μόνο το αποτέλεσμα της σφραγίσεως, που ήταν 144.000 πιστοί από τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ.
Δεν βλέπει το σφράγισμα των πιστών, διότι, είναι μυστικό, ψυχικό και πνευματικό. Ο αριθμός των σφραγισμένων φυσικά δεν είναι πραγματικός και ακριβής, αλλά συμβολικός. Επίσης ούτε οι σφραγισμένοι είναι μόνο από τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ, αλλά από όλες τις φυλές και τα έθνη όλου του κόσμου.

Είναι απορίας άξιον, πως ο Θεός θα σφραγίσει και από τις δώδεκα φυλές των Εβραίων, διότι ως γνωστόν είναι αποστάτες, άπιστοι και Θεοκτόνοι. Αυτό, όμως δεν πρέπει να μας παραξενεύει, επειδή είναι αποδεδειγμένο ότι στις ημέρες μας υπάρχουν πάρα πολλοί Χριστιανοί Εβραίοι.

Έτσι οι Προφήτες Ησαϊας, Αμώς, Ιεζεκιήλ, Δανιήλ και ο Απόστολος Παύλος βγήκαν αληθινοί και πραγματικοί, διότι προφήτεψαν την επιστροφή του Ισραήλ στην αληθινή πίστη και στα πάτρια εδάφη της Ιερουσαλήμ.

Το 1948 ο Θεός επέτρεψε την επιστροφή και την δημιουργία του ισραηλιτικού κράτους. Έχει επισυνάξει εκατομμύρια Εβραίων στο Ισραήλ από όλα τα έθνη, μάλιστα πολλοί από αυτούς είναι και ορθόδοξοι χριστιανοί, διότι προσήλθαν από ορθόδοξες χώρες Ρωσία, Σερβία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Γεωργία, Ουκρανία κ.α.

Επίσης, έχει και Χριστιανούς άλλων ομολογιών καθολικοί, προτεστάντες, αγγλικανοί κ.α…

Ο γέροντας Παϊσιος, όταν πήγε στα Ιεροσόλυμα, και συγκεκριμένα στην Ναζαρέτ, είδε κάποιον κρυπτοχριστιανό Εβραίο να πίνει από το αγίασμα. Τότε αποκάλυψε ότι υπάρχουν πολλοί κρυπτοχριστιανοί Εβραίοι, που φοβούνται να εκδηλωθούν, διότι διώκονται, αργότερα είπε θα βαφτιστούν περισσότεροι και αυτοί θα είναι οι καλύτεροι φίλοι μας.

Επίσης, πρέπει να πούμε ότι σε όλη την Καινή Διαθήκη, όταν αναφέρεται στις δώδεκα φυλές του Ισραήλ, εννοεί όλες τις φυλές και τα έθνη του κόσμου. Ο Χριστός όταν λέει στους Μαθητές Του ότι θα καθίσουν σε δώδεκα θρόνους για να κρίνουν τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ, δεν εννοούσε μόνο τους Εβραίους, αλλά όλες τις φυλές της γης.

«Ο δε Ιησούς είπεν αυτοίς· αμήν λέγω υμίν ότι υμείς οι ακολουθήσαντές μοι, εν τη παλλιγενεσία, όταν καθίσει ο υιοός του ανθρώπου επί θρόνου δόξης αυτού, καθίσεσθε και υμείς επί δώδεκα θρόνους κρίνοντες τας δώδεκα φυλές του Ισραήλ».

Ένας άλλος λόγος, που μας επιτρέπει να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι δεν αναφέρεται ο Ιερός Ευαγγελιστής στις συγκεκριμένες φυλές του Ισραήλ, είναι πρώτον, όταν τις αναφέρει δεν κρατά την σωστή ιεραρχική τους σειρά, αλλά βάζει τον Ιούδα πρώτο αντί για τρίτο.

Και δεύτερον, δεν αναφέρει καθόλου την φυλή του Δαν, από την οποία, σύμφωνα με τον Άγιο Ειρηναίο Λουγδούνου, τον Ωριγένη και τον Ιππόλυτο Ρώμης, θα προέλθει ο αντίχριστος.

Άρα είναι φανερό ότι δεν μιλά κυριολεκτικά και συγκεκριμένα μόνο για τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ, αλλά για όλους τους πιστούς κάθε φυλής και έθνους…

*απόσπασμα από το κείμενο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ερμηνεία της Αποκάλυψης κατά την Αγία. Γραφή και τους Αγ. Πατέρες
από το βιβλίο: «Ερμηνεία της Αποκάλυψης κατά την Αγία Γραφή και τους Αγίους Πατέρες» – του Μοναχού Μάξιμου Γαβριήλ του Αγιορείτη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. Ευαγγελια 4 χρόνια πριν

    Αποφασησα να γραψω γι αυτο στη σελιδα σας νομιζω οτι δεν εχει τοσο σημασια πια απο ποια θρησκεια προερχόμαστε αλλα πως διαχειριζομαστε την πιστη μας δλδ αν κραταμε τις 10 εντολες του Κυριου…αν προσφερουμε και κανουμε το καλο…οι 144000 πιστευω ειναι οσοι πιστευουν στο θεο προσφέρουν στον κοσμο βοηθεια με τις πραξεις τους….λενε ευχαριστω και κανουν το καλο….αυτοι που κρατουν τις 10 εντολες…ειναι ανθρωποι που παρα τις θλιψεις τους δεν σταματουν να λενε Δοξα τον Κυριο…πραγματικα θα πρεπει να ειναι πολυ λιγοι…γιατι ο σχεδον το συνολο του κοσμου ζει στη διαφθορα χωρις να σκεφθεται τις συνεπειες…και μονο θεο εχει κανει το χρημα…το χρημα που ο θεος απεχθάνεται γιατι ειναι η πρωτη πηγη διαφθορας…για το χρημα γινοται ολα τ ασχημα….πολεμοι σκοτωμοι η καταστροφη του πλανητη μας πορνεια μοιχεια…η χωρα μας ειναι δυστυχως ενα πιονι μεσα σ ολα αυτα ευχομαι οι συμπατριωτες μου αντι στο φβ να στραφουν ολοι στον Κυριο για συγχωρεση τοτε η Ελλαδα θα βρει ηρεμια και γαληνη και προστασια απο το Αγιο Πνευμα….γιατι οι Ελληνες εχουμε ξεφυγει….ειναι πολυ κριμα εμεις που ξερουμε τον Κυριο και που μας φροντισε μεσα στους αιωνες να τον απαρνηθουμε για τα ευτελη…

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.