Το Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 και ενώ το σύνολο των δυνάμεων πυρόσβεσης δήλωνε ανήμπορο να περιορίσει τη φωτιά που κατέκαιγε δάση και απειλούσε μοναστήρια, μια ξαφνική καταρρακτώδης βροχή ακριβώς πάνω από το σημείο της φωτιάς μετά από δύο μήνες πλήρους ανομβρίας, έσβησε μέσα σε λίγα λεπτά το μεγαλύτερο μέρος της φωτιάς.

Το θαύμα έγινε αισθητό και ομολογήθηκε από εκατοντάδες άτομα που βρίσκονταν στον τόπο της καταστροφής. Να σημειωθεί ότι από την επόμενη συνεχίσθηκε η καλοκαιρία μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν αδύνατο να επέμβουν λόγω της εξάντλησης από την πολυήμερη καταπόνηση αλλά και της επικινδυνότητας της κατάστασης.

Τότε … ένα σύννεφο στάθηκε από επάνω μας και έσβησε κάθε ίχνος φωτιάς είπαν κληρικοί.

Ευχαριστούμε το Θεό που μας αξίωσε να ζήσουμε ένα θαύμα εκτελώντας το λειτούργημά μας.

Σύμφωνα με τις «Αγιορείτικες Μνήμες», δύο γεγονότα που προηγήθηκαν νωρίς το απόγευμα, όταν στον ουρανό δεν υπήρχε ούτε ένα σύννεφο:

  1. Μοναχοί της Ι. Μονής Ζωγράφου, που απειλούνταν δυνητικά από τη φωτιά, έκαναν λιτανεία προς την Ι. Μονή Χιλιανδαρίου.
  2. Οι Χιλιανδαρινοί μοναχοί έκαναν λιτανεία γύρω από το μοναστήρι, στις γραμμές άμυνας, μεταφέροντας μέρος του Τιμίου Σταυρού, αντίγραφο της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Τριχερούσας και την Εικόνα της Παναγίας της Θλίψης, η οποία κατά θαυματουργικό τρόπο βρέθηκε ανέπαφη μέσα στις στάχτες της μεγάλης πυρκαγιάς του 2004.Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε, είναι τούτο:

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.