Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος η Κοίμηση της Θεοτόκου, το «Πάσχα του καλοκαιριού» από την παλαιά αδελφότητα στην αγιορείτικη Ιερά Μονή Εσφιγμένου.

Πλήθος κόσμου προσήλθε στην Ιερα Μονή Εσφιγμένου για να ακολουθήσει τις Ιερές Ακολουθίες και την περιφορά της εικόνας της Μεγαλόχαρης, που φανερώθηκε στους πιστούς σε δύσκολους καιρούς, με τρόπο θαυμαστό.

Επισης τελέστηκε οπως κάθε χρόνο η πανηγυρική αγρυπνία στην Ιερά Μονή για την εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, παρουσία Ιερεων, Μοναχων και εκατοντάδων πιστών από διάφορα μέρη της Ελλαδος.

Στην πανηγυρική αγρυπνία προεξήρχε ο Γέροντας Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος.
Στην Αγιορειτική Αβραμιαία φιλοξενεία στην Τράπεζα της Μονής, ο Γέροντας Μεθόδιος καλωσόρισε του Ιερεις και Μοναχούς που προσήλθαν και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

Αναφέρθηκε στη σημασία της Κοιμήσεως και στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Αναφέρθηκε επίσης και στην κατεχόμενη απο την Παναιρεση του Οικουμενισμού Εκκλησία, τονίζοντας ότι πρέπει να πέσουν τα τείχη της ντροπής δια της άμεσης αποτειχίσεως και απομάκρυνση του ευσεβη Λαού απο το μίασμα της Παναιρέσεως, και να εναντιωθούνε ολοι αναιξερέτως απο την σκλαβιά της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων , να επιστρέψουν ολοι οι Ελληνες αναιξερέτως ξανά στην Πατρώα Ευσέβεια.

Ακολουθεί ο λόγος του Γεροντος Μεθοδιου στην Τραπεζα της Ιεράς Μονής:

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

άγιος άνθρωπος!