Του Ηλία Προύφα

''Μάρτυρες Κυρίου, πάντα τόπον αγιάζετε, καὶ πάσαν νόσον θεραπεύετε, καὶ νυν πρεσβεύσατε, ρυσθήναι των παγίδων του εχθρού, τὰς ψυχὰς ημών δεόμεθα''.

Μια μοναδική ευκαιρία για αγιασμό και προσκύνημα ιερών λειψάνων θα έχουν αύριο ΛαμπροΤρίτη οι πιστοί που θα βρεθούν στο Γυναικείο Μετόχι της Ι.Μ Δοχειαρίου Αγίου Όρους Παναγίας Θεοσκεπάστου στο Σοχό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το Αγιορείτικο τυπικό που τηρείται την δεύτερη ημέρα του Πάσχα και εφαρμόζεται την ΛαμπροΤρίτη στο Μετόχι, μετά την αυριανή πρωινή θεία λειτουργία (7-10) θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός και στη συνέχεια θα ακολουθήσει περιφορά της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Θεοσκεπάστου και Ιερών λειψάνων για ασπασμό και ευλογία από τους πιστούς που θα βρεθούν στην Ιερά Μονή.
Για το σκοπό αυτό Δοχειαρίτες Μοναχοί μεταβαίνουν στο Μετόχι της Παναγίας όπου θα τελέσουν τις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Εκμεταλλευόμενοι την αργία της Πρωτομαγιάς που φέτος συμπίπτει με την Τρίτη ημέρα του Πάσχα αρκετοί πιστοί θα εκδράμουν στις πλαγιές του όρους Βερτίσκου όπου η φιλόξενη Μονή θα υποδεχθεί όλους τους πιστούς οι οποίοι θα λάβουν την ευλογία και τη χάρη των Αγίων λειψάνων. Είναι μια μοναδική και ξεχωριστή ευκαιρία κυρίως για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες με παιδιά που σε λίγες ημέρες ξεκινούν τις Πανελλήνιες εξετάσεις να λάβουν την ευλογία και τη χάρη των Αγίων μας.
 

 

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.