Ένα από τα αρτογλυκίσματα που αποτελεί αγαπημένη επιλογή ακόμη και σήμερα, παρόλο που θεωρείται λίγο παλιομοδίτικο είναι το σταφιδόψωμο, το οποίο θεωρείται ένα υγιεινό κολατσιό με σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Για το Σταφιδόψωμο χρειαζόμαστε:

  • 3 ποτήρια πορτοκαλόζουμο,
  • 3 ποτήρια νερού ζάχαρη,
  • 2 ποτήρια νερού λάδι,
  • 3 κουταλάκια του γλυκού σόδα φαγητού,
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα σκόνη,
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα,
  • Ξύσμα λεμονιού,
  • 1,5 κιλό ξανθές σταφίδες,
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ,
  • 1 φακελάκι βανίλια,
  • Αλεύρι.

 

Παρασκευή:

Λιώνουμε τη ζάχαρη στο λάδι, προσθέτουμε το πορτοκαλόζουμο όπου έχουμε διαλύσει στη σόδα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες αλευρωμένες.
Ψήνουμε το σταφιδόψωμο σε μέτριο φούρνο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.