Διπλωματικός πυρετός επικρατεί για το Κυπριακό ενόψει της Πολυμερούς διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 12 του μήνα και οι παρασκηνιακές διεργασίες κορυφώνονται.

Ο πρωθυπουργός, τη Δευτέρα, θα έχει διαδοχικά ραντεβού με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου και την επομένη θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τόσο για το Κυπριακό όσο και για τα αποτελέσματα των επαφών του με τους αρχηγούς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός αναμένεται :

  • να αναλύσει τις ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό
  • να επισημάνει ότι η χώρα μας καταβάλλει ενεργή προσπάθεια για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης
  • να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ασφάλεια, θέμα ως προς το οποίο η χώρα μας έχει βαρύνοντα ρόλο και θα επαναλάβει τις πάγιες θέσει για κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής.

Πιθανή επικοινωνία με Ερντογάν

Παρά το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει διμερής συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν, από την κυβέρνηση αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για μια επικοινωνία των δύο αντρών μέχρι την πολυμερή.

Ερωτηματικό η παρουσία Τσίπρα στη Γενεύη

Με δεδεμένο, πάντως, ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του σε οτι αφορά την παρουσία του στη Γενεύη,δε θα ήταν παρακινδυνευμένο να εκτιμήσει κανείς ότι μπορεί και να μην έχει λόγο να παραστεί εντέλει ούτε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.